Overvallen en nog steeds bang. 

Je ziet het nog steeds voor je.

Het ongeluk is je bijgebleven.

Herken je dit?  

Trauma

Voor wie

✓ Ben je ooit slachtoffer geweest van een geweldsmisdrijf?
✓ Ben je getuige geweest van een ernstig ongeluk?
✓ Heb je doodsangst gevoeld?

Dit zijn een paar voorbeelden van een schokkende gebeurtenis in je leven.

Als je op de snelweg rijdt en je wordt plotseling ‘gesneden’, dan roept dit heftige reacties. Je verwacht zoiets uiteraard niet, maar het gebeurt. Dit noemen ze de illusie van de werkelijkheid. Je verwacht dat je ongestoord van A naar B kunt rijden. Zoiets heeft behoorlijk veel impact.

Wanneer er op je werk een ernstig ongeval plaats vindt dan roept dit heftige reacties. Denk bijvoorbeeld aan een werklift waaronder iemand knel komt te zitten. Je kunt daar nachtmerries van krijgen.

Na enige tijd worden de emoties minder, maar gebeurt er weer iets vergelijkbaars dan komen de emoties terug. Vergeten ben je het dus niet.

Weet je dat het mogelijk is om hier ècht van af te komen?

Oplossing
Een effectieve methode om deze trauma’s kwijt te raken is middels reconstructie. De gebeurtenis wordt minutieus doorgenomen. Omdat alle zintuigen hierbij worden betrokken komt de lading op een rustige manier vrij. Dit zorgt voor een prachtig herstel.
Albert is zeer betrokken en kan ontzettend goed naar mensen luisteren.
Gedurende een consult stelt hij een prima diagnose die hij gaandeweg terug legt bij de client en hem aan de gang zet. Deze gesprekken zijn open en heb ik ervaren als zeer prettig.
Resultaat hiervan was dat ik na slechts 2 sessies al bewust was van wat er eigenlijk gaande was en waarom dingen in de mens gaan zoals ze gaan. Albert geeft prima gevoel van vertrouwelijkheid en maakt dat je gemakkelijker dingen in jezelf naar boven haalt. Hij laat jer goed inzien waar het verschil ligt tussen feiten van het incident en aannames die men daarnaast in zichzelf doet. Leert je hiermee om te gaan en zaken te accepteren. Tijdens de sessie was er een gevoel van rust en ontspannenheid die hij creëerde waardoor je zelf ook de tijd nam die nodig was.
Johan van Kan

Pilot Plant Work Preparation & Planning Manager/WISE/Safety Officer, Nutricia Research B.V,

Hallo wereld!

Welkom bij WordPress. Dit is je eerste bericht. Bewerk of verwijder het, start dan met schrijven!

Lees meer

Net een oude Engelse herberg

Een oude grachtenwoning uit 1613 bleek vol te zitten met geesten. Een kribbig oud vrouwtje wilde absoluut niet weg. Een leeuw laat zich gelden.

Lees meer